View Single Post
Eski 18-04-2010, 23:49   #59
orgub organik
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-04-2010
Şehir: mersin
Mesajlar: 13
güzel bir konuya değinmişsiniz ve burda iyi tarım uygulamasına değinmek gerekir.

organik gubre topragın tamamen npk dediğimiz azot-fosfor ve potasını karsılar dersek yanlıs olur. fakat bu 3 madde sadece makro ve mikro element icerisinden en kolay sağlanabilen türüdür.

organık gubre toprakta muhakkak kullanılması greken bir üründür fakat kımyasallar toprak analizine göre eksik oldugu drecede kullanılması gereken bir üründür. topraktakı canlı organızmaları yıllardır yanlıs gubreleme sonucu bitirdik hatta yok etme derecesine geldi. yutdısında insanlar % 85 organık % 15 kımyasal kullanırken biz tam tersıne yapıyoruz. kımyasallar bu ülkede 50-60 yıldır mevcut ve topragın ana konusu ph-kirec ve tuzu maksımum sevıyeye cıkardı. bu üc maddeyi normale cekmezsek ve organık madde degerını arttırmazsak yakında tarım yapılmaz duruma gelecek **** malıyetler goruldugu uzere üretimi karsılamıyacak.

yurtdısına ihrac edılen ürünlerden artık kımyasal kalıntı analızı yapılıyor ve uygun olmayanlar geri gönderiliyor. fakat hic bir yetkili iyi tarım uygulamasının ciddiyetinden bahsetmıyor . cok hızlı bir sekılde iyi tarıma gecılmezse 2-4 yıl arasında ihracat % 50 daha düsecek cünki ARTIK AVRUPALI SAGLIKLI ÜRÜN İSTİYOR biz ise daha cok ürünü en kısa zamanda nasıl yaparız onun peşindeyiz.

ıyı tarım uygulaması organık tarıma göre daha esnek ve malıyetı cok dusuktur. cok az mıktarda kımyasal kalıntı sınırına izin var

orgub@hotmail.com www.orgub.com


Düzenleyen orgub organik : 27-04-2010 saat 18:55
orgub organik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön