View Single Post
Eski 18-04-2010, 15:27   #44
jeomeo
Ağaç Dostu

jeomeo's Avatar

Giriş Tarihi: 24-07-2009
Ardıçlar

Dün, Tourkana ile spontane bir fidanlık gezisi yaptık. Niyetimiz açelya almaktı ama malum bonsai ile uğraşan iki kişi olarak fidanlığa gidince neredeyse bütün fidanları tek tek inceledik. En sonunda birer ardıç alarak geri döndük (kime niyet kime kısmet dedikleri böyle olsa gerek).

Benim aldığım saksıda iki fidan vardı, ama kökleri aynı mıydı ayrı mıydı belli olmuyordu. Bugün hazır daha çok geç olmamışken saksı değişimi yaptım ve fidanların umduğum gibi ayrı olması beni sevindirdi.

Çok sıkı formlu bir fidan olduğu için iç taraflarında çok fazla ölü dal ve dalcık vardı onları temizlemenin haricinde bir işlem daha yapmadım.

Bu fidanı kıvrımlı dik tarzda çalışmayı düşünüyorum. Çok fazla ibresi ve dalcığı olması görsel olarak baya avantaj sağlıyor. Eğer saksı değişimini başarılı bir şekilde atlatırsa budama ardından da telleme yaparak formunu kazandırmayı planlıyorum.

DSCN0671.jpg

Bu fotoğrafta gövde biraz daha belirgin.

DSCN0672.jpg

Aşağıdaki de ikinci fidan. Bu fidan ilk saksısının kenarına dayanıp hafif aşağı doğru sarkmaya başlamıştı, alırken yarı-şelale tarzına uygun olabileceğini düşünmüştüm ama fidanı saksıdan çıkarınca, yeni saksısına biraz daha dik koyup yatık tarzda çalışmanın daha estetik olacağına karar verdim.

DSCN0673.jpg

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön