Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi  alperen55

arnavut lu  bey cok teşekkür ediyorum vermiş  oldunuz  bilgilere şimdilik yeni yapmıs oldum kulucka  makinama  7 tane pekin ördeği  10 tane  hint tavuk yumurtası  ve 4 tane köy tavu  yumurtası koydum deneme amaclı   olsun diye  az  koydum  zaman bir  çift  pekin  ördem vardı  geri  kalan  yuurtaları  benimbir  kardeş  var  lapür  lüpür  yiyor  inşallah  eğer kuluckada  ii  cıkım  lursa yane  yüzde elli  gibi  bi  daha ki  yatırmam  baya  bi olacak . ayrıyetten dediklerinizi  göz önünde  bulundurarak tavuk  altına yatırmayı da  ihmal etmicem  çünkü  bu ördekler yılda 200 yakın yumurta yapıyomus  türemesini  hızlndaırmam  lazım  zaten  fazlasını  satıyorum  tekrar  teşekkür ediyorum  saygılar  sevgiler... 

| 

Sayın Alperen55;
  Faydalı olabiliyorsak memnuniyet duyarım, Yeni yapmış olduğunuz kuluçka makinasından ise umarım randumanlı çıkımlar elde edersiniz.Forumu biraz araştırısanız kuluçka makinası ve teknikleri konularında da çok faydalı bilgiler mevcut.
  Pekin ördeğinin yumurtasını kuluçka makinasında çıkarmak bana göre tavuk altında çıkartmaktan çok daha basit.Kişisel tecrübelerime dayanarak zaiyat oranı gerçekten çok düşük oluyor.Tabiri caizse pekin ördeği civcivi her halukarda yumurtadan çıkıyor. Yumurta verimi ise sanırım entegre tesislerde 200 adet ve üzerine ulaşabiliyor.
  Ben uzun yıllardır beslememe rağmen ( Doğal ortamda ) bu yumurta sayılarını görebilmiş değilim.Fakat dediğiniz doğru yumurtacı ve kolay üretilebilen kanatlılar.
Size uğraşınızda kolaylıklar diliyorum, Saygılar.