Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
K
Bu arada yaptığım bukaşi topları 9. gününde beyaz küfler oluşmaya başladı.
Yapılışını evre evre resimliyorum. Anlatacağım. Hani sonucunu göreyim diyorum o zaman anlatacağım.
Ama hemen bukaşi topu yapmak isteyenler için kısaca anlatayım.
2 kova orman toprağı,
1 kova orman toprağının üstünde çürümüş küflenmiş yapraklar,
1 kova bukaşi (20 kg. iri kepek, fiatı 5 tl._un fabrikasında arkadaşım var bedava alcağım bir daha ya_ ile 1 lt emayı 10 lt suda seyretmiştim. Üzerine sırt tulumbası ile fıs fısladımıştım)
2kg ema yı da katarak camur sonrada top haline getirdim.
Topları bukaşi üzerinde yuvarladım.
Bu gün 10. günüde üzerlerine ema sipreyledim.
Son iki maddeyi kendi kafamdan yaptım.
(göreceksiniz gerçekten el bombası yaptım) 
Saygılar
|
Emekçi Arkadaşım'ın bilimsel yöntem uygulamaları ile Em'in türkiye toprak faunasına bir sentez uluşturacağına inancım çok büyük.
Bukaşi toplarının kendi topraklarımıza uygun bir sentez oluşturacağıdan bu çalışmalara paralel olarak kendiminde kompost uygulamalarımda derin orman köşelerinden yaprak çürüntü tabakası ile toprak arasından almış olduğum organik mataryellerin daha önceden EM'le aktif ederek özel bir karışımı hazırlıyarak kompostumu bu organik içerikle şartlandımak ve EM'in etkinliğinin üzerinde bir oluşum sağlıyacağı kanaati gütmekteydim.
Bu kanaatimin detaylarınıda bu vesile ile açıklamak istiyorum, Em'in içeriğinde bulunan mikro organizmaları, derin ormanların florasında oluşmuş bu organik materyelleri beslenmesinde kullanarak güçlü ve bölge topraklarının yapısıyla uyumlu organik bir örtüşüm sağlıyarak, Em'i daha etkin ve daha güçlü yaparak, kompostumun içeriğinin mikrobiyal yapısının artacağı betki besin maddeleri ve enzim içeriğininde artmasını sağlamış oluyorum.
Arkadaşım Haill Önenin'de bilimsel diyalektik yöntem anlayışıyla bukaşi topları hazılamasından dolayı kendisini kutluyor, ve çalışmalarının bütün toprak sevdalılarınca izlenerek, örnek teşkil etmesinin büyük yararlar sağlıyacağını düşünmekteyim, kendisini topraklara karşı bu çalışmasına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.