Bende dediğin gibi yapıyordum. Sadece ilaç vs. sürmüyordum. Mantarsal bi durum değil. Hava değişimi ve sulamayla alakalı. Ama şöyle bir durumda var ben menekşelerime ölçülü oranda, hepsine eşit su veriyorum. Bakalım bu işin muhakkak bir çözümü olmalı diye düşünüyorum. Saksı boyu küçültme işlemini onun için yapıyorum. Bence sonuç olumlu olacak diye düşünüyorum. Toprak oranı azalacak. Haliyle fazla su direk saksı yayvan olduğu için tabağa inecek. Öyle durumda sulamayı kontrol edebilirim diye düşünüyorum. Önceden gübrelemeye bağlardım bu sorunu, ama uzunca bir süredir su dışında bişey vermedim. Dikkattimi çeken noktaysa bu olumsuzluğun sonbahar ve bahar ayında nüksetmesi...Hava değişimine bağlı olarak suyun bitki tarafından emilimi ile alakalı diye düşünüyorum...
Bu gün nasipse toprak ve saksı değişimini yapacağım. Elimde kalan menekşelerin hepsini tektek resimleyeceğim. En kısa zamanda buraya eklerim...İşin garibi ben böylesine emek verirken, emeğimde bir kenara bitkileri katletmiş gibi hissediyorum kendimi... Ama bu soruna çözüm bulursakda hepimizin menekşelerinde bi parçada olsa iyileşme söz konusu olacak...
Ayrıca Sevgili katmerin bu konudaki azmini de takdir ederim...Onun bu mücadelesi bile bende istek uyandırıyor...
|