Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarp99
Okuyana not-2: Her sene ailecek, yani toplam üç kişi, senede iki veya üç sefer, sadece gezmek görmek ve yemek(!) için yurtdışına gezmeye çıkarız, bu sene sömestr tatilinin son haftası(şubat ayının üçüncü haftası sanırım) Prag'da(Çek Cumhuriyeti yaklaşık -10 derece) yediğim domates gibi lezzetlisini yaz ortasında Türkiye'de yemedim diyebilirim.
).
|
Yine bir domates üreten olarak sizi aydınlatmak isterim. Yediğiniz domatesler tam steril seralarda suni ortamda yetişmiş olabilir. Bilinenin aksine tam steril ortamda bitki dış etkenlerle mücadele etmek zorunda kalmadığı için gelişimine ve lezzet oluşturmaya daha çok enerji ayırmaktadır. Ama sonuçta organik değildir. Organik tarımı diğer yöntemlerden ayıran lezzeti değil sonucudur. Zehirsiz. doğaya ve insana saygılı.
Lezzeti elbette göz ardı etmiyorum ama hangi lezzet. Kişiye göre değişir. Burda söz konusu olması gereken lezzet organik olan ile olmayan arasında ki nüansı algılayabilmek olsa...