View Single Post
Eski 16-04-2010, 20:27   #50
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi USKA Mesajı Göster
Sayın Mine Hanım cevabınız için teşekkür ederim. Bahsettiğim kitap http://www.agaclar.net/?t=13307&id=showthread linkinde tanıtımı yapılan kitaptır. Bu kitaptan öğrendiğime göre mavi servinin yan dallarından çelik alıp taze sürgünlerini ters çevirip diktim. Zaten bu kitapta düz klasik çelik olmaz diyor.
Sayın Uska, bahsettiğiniz kitap kütüphanemde de mevcut. Hemen baktım, haklısınız öyle bir bilgi veriyor.

Ancak ben yazarın bilfiil hiçbir yetiştiricilik tecrübesi olmadığına da neredeyse eminim. Zaten kitap da malumunuz bir üretim tekniği kitabı değil, bir bitki tanıtım kitabı.

Servilerin hepsi için bu yetiştiriciliği öneriyor. Hem de yapraklı halde ters dikim çelik. Bu durumda biz senelerdir yanlış yapıyor oluruz. Köklenmez de demiyorum, çünkü hiç denemedim ama konifer çelikleri genelde tepe çeliğidir, bu durumda siz büyüme noktasını da yani apikal tomurcuğu da toprağa gömeceksiniz.

Koniferlerin yan dallardan alınan çeliklerinden yetişen fidanlar bile dik gidemez, yayılıcı gibi yan gider, peki bunlar acaba nasıl olur? Bilmiyorum sonucu izlemek eğlenceli olacaktır, lütfen gelişmeleri bizimle paylaşmaya devam ediniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön