Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi цzlemce73
*** arkadaslar bende bahce kanusunda acemiyim simdi bahcemiz var.sebze tohumlarini direk bahceye eksek olmuyormu.diger tьrlь ugrasacak cok zamanim yok calisiyorum.Birde hava kosullarina gцre tьrkiye ile almanya farkli mi?simdiden tesekkьrler herkese kolay gelsin
|
Merhaba ozlemce73, Turkiye ile Almanya nin hava kosullari tabidir ki oldukca farkli ve siz kendiniz orada yasadiginiz icin daha iyi gozlemliyorsunuzdur. Turkiyenin buyuk bolumunde sebze ekim donemi Almanya ya gore daha erken baslamaktadir. Sezon nispeten orada daha kisa oldugu icin urun olusturma suresi uzun olan sebzeleri uygun iklim kosullari disarida daha olusmadan ev ortaminda filizlendirip havalarin isinmasiyla (tahminimce Almanya icin mayis basi gibi) bahceye dikmeniz daha uygun olur. Fakat direk tohum olarak bahceye ekebileceginiz sebzeler de var. Bunlardan bazilari olarak ispanak, turp, kabak, marul, yesillikler, bal kabagi gibilerini sayabilirim. Benim bulundugum burada iklim Turkiye ye nispeten daha soguk oldugundan hemen hemen tum sebzelerimi mart sonu nisan basi gibi evde cimlendirdikten sonra bulari mayis basi veya nisan son haftasi bahceye aktariyorum.