View Single Post
Eski 16-04-2010, 13:08   #668
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Sn. burakoz,

Biz amatörlerin TOHUMDAN çilek üretmemiz zor ve zahmetli. Amacımız evimizin bir köşesinde çilek yetiştirmek ise, en mantıklı ve en kolay yolu fide halinde alıp yetiştirmek. Sanırım selim bey bunu anlatmaya çalışıyor'ki, çok haklı.

Çünki ben 6-7 önce tohumdan çilek üretmeyi düşündüğümde, yaptığım araştımalarda şunu gördüm. Tohumdan üretme olayını, bu işin uzmanları ISLAH etme amacıyla kullanıyorlar. Yani tohumdan üretim, daha çok ıslah etme çalışmaları için kullanılıyor.

Ben zorluğunu bildiğim halde, sadece denemek için ektim. İnternet'ten bir çok çiçek ve sebze tohumu ısmarladığımda, bu çilek tohumlarını görünce -bari bunları'da deneyeyim- diye karar verdim. Galiba sizde benim gibi denemek istiyorsunuz. Denemekten zarar gelmez. belki acemi şansımız tutar.

Bu arada bir önceki mesajınızda -çileğimi kış aylarında, ılık, sabit sıcaklıkta sakladım- diye yazmışsınız. Bu işin uzmanı olan sn. selahattin bey ve sn. nariçi gibi büyüklerimiz, kış aylarında çileğin üşümesinin, gelişimi için yararlı olduğunu anlatırlar.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön