View Single Post
Eski 16-04-2010, 06:33   #322
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
habibe arkadaşımın solucan sevgisini kutlarım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
Sn.epsody bahçemde nereye çapa vursam mutlaka en az 2 solucan görüyorum. Solucanların türü nedir bilmem ama sizin bu yazıları okuduktan sonra sevinir hale geldim
Şimdiye dek toprağa hiç kimyasal dökmedim. 3 yıl evvel bir kez, (yabancı ot için) uzayan otların uçlarına fırça ile ilaç sürmüştüm. Toprağa değmemesine büyük özen gösterdim. Bu solucanların artması için kompost harici bir şey yapılabilir mi?.
Arkadaşım bu başlığa ilgi duyarak solucanlara olan yaklaşımınızı desteklemek için en samimi dileklerimle sizler gibi doğa ve toprak sever insanlarla beraber olduğumu bilmek bana sonsuz sevinç ve mutluluk vermektedir.

Arkadaşım bahçeniz toprağında solucan populasyonlarının artmasını sağlamak hiç zor bir durum değil, kompost yapmanın dışında her türlü organik mataryelleri ufak bir şekilde öğüterek malç yaparak toprağımıza her dönemde ekili ulmayan yerlere örterek toprağın nemini koruyarak burada solucanların toplanmalarını barınmalarını sağlıyarak onların artışları sağlanabilir.

Arkadaşım bu işlemi sonbaharda yaparak ot oluşumunu engellediğin gibi solucan faaliyetlerinin senin bahçe toprağınında işlenmesini sağlıyarak, baharda sebze yetiştirmek için bir çok faydalar sağlanmış olacaktır.

Malç malzemesi solucanların barınmalarında bir yerde yatak olarak kullanıldığıdan solucanların buralarda toplasması ilede onları buralarda organik gübreler vede mutfak atıklarının öğütülürak sunulması solucanların üremelerinide arttıracaktır., sizleri her zaman bu başlıklarda görmek isteğiyle hoşça kalın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön