Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi verdoque
Teşekkürler.
Toprağa gömersem veya siyah torbalara doldurursam oksijensiz ortam yaratmış oluyorum. Zaten bukaşi kovalarında da hava almayan ortam yaratmaya çalışıyorduk. Yalnız önceki mesajlarda kompostun üzeri örtüldükten sonra hava kanalları sağlamak gerek diye okuduğumu hatırlıyorum. Bunun sebebi nedir?
Bukaşi kovam hala gelmediği için evde poşet içinde 1/10 oranında seyreltilmiş EMA ile ev atıklarını spreyleyerek küçük bir kompost denemesine giriştim ama malesef başarılı olamadım. Koku sebebiyle birkaç gün sonra çöpe atmak zorunda kaldım. Bir yerde hata yaptım ama nerde bilmiyorum
Toprağa gömmek konusunda sizden onay aldığıma göre bir de onu deneyeyim...
|
Arkadaşım verdoque Malç-kompost işlerin kolay gelsin dileklerimle, bu işlemleri toprakta açacağın çukurda yaparak en doğal ve de bütün toprak canlılarını işleme katarak süreci başlatman çok yerinde bir haraketle size yorumumu sunmak istiyorum.
Arkadaşım çim atıklarının yanında her türlü ahır gübrelerini, hatta mümkünse mutfak atıklarınıda ilave edersen malçın yüksek bir gübre özelliği kazanacaktır, ayni zamanda EM'i kullanmış olman topraklarının özellliğini iyi bir toprak şartlandırcıya çevirerek yetiştireceğin bitklerinin besin özellikleri çok yüksek doğallık la bitki yetiştirme ortamı elde etmiş oluyorsun.
Arkadaşım size çukurda kompost ve malç yapmanın iyi bir yanlarınıda açıklamak istiyorum, çukuru boşalttıktan yani malzemeni içinden adıktan sonra buraya bal kabağı ekmeni tavsiye edeceğim, çukur bu haliyle bal kabağı yetiştirme özelliği yüksek bir yetiştirme ortamına dönmektedir.
Bu işlemlerin sonuçlarını aldıktan sonra bahçenin her köşesinde çukurda malç ve kompost işlemini yaygılaştıracağını ummaktayım, bu konuda sizin daha ayrıntılı olarak ilgili başlıkta mesajlaşabiliriz, toprak çalışmalarında başarılar dilerim sevgiyle kalasın.