Cem_83
Yazilanlari ancak ben de bu gun okuyabildim. Yazdiklarini iyi bir niyetle yazdigina ictenlikle inaniyorum. Yalniz eksik bilgiler var Memet de onlari tamamlamiya calisti. Ozellikle kirmizi harflerle duzeltilenlere (bu duzeltme ayni zamanda diger uyelere de uyaridir, forumda ayni sekilde duzeltmeler daha onceleri de yapilmis ve yapiliyor. Nedeni de, Turkiyede internet ortaminda, agaclar.net, dogru bir turkce yazimi ile iletisim kuran ender sitelerden biridir ve bunu surdurmeye de niyetlidir. Hepimiz arada yanlis yazabiliyoruz, ama bu yanlislarimizi fark ettigimiz zaman duzeltirsek iyi olmazmi?) bozulup da pes etmeniz dogru degil diye dusunuyorum.
Burasi bir paylasim sitesi ve oralarda yeni ogrenilen bonsaiyi de deneyimlerle, ogrendigimiz bilgilerle gerektigi yere tasimaya calisiyoruz. Yeni ogrenilen bir ugras oldugu icin de zaman zaman dusunceler ters dusebiliyor, ama birbirimizi en iyi bir sekilde anlamak icin, iyi bir turkce ile karsimizdakilere dusuncelerimizi anlatabiliriz.
Merketlerden alinan bonsailer sizin de belirtiginiz gibi mavi saksilar icerisine dikilmis 4-5 cins agac ki bunlarin marketler icin yetistirilmis saksidaki agaclar oldugu, yani bonsai bile olmadiklari artik bircok kisi tarafindan biliniyor ve biz o agaclari almak yerine fidancilara gidip bonsaiye uygun fidanlar alip onlarla calismalarini oneriyoruz. O mavi saksilarda alinan bitkiler de ya olduruluyor(cok nedenleri var cok sulama, az sulama, nem ortami, ic mekan, vs.) ya da yasatan oluyorsa bunun seklini tarzini nasil degisebilirim diye soruyor.
Ama marketlerde o agaclarin satilmasi da bir bakima iyidir. Alanlar ona nasil bakacagina dair bilgi ararken gercek bonsai ile tanisiyor.
Memet'in iyi niyetle yaptigi yazindaki duzeltmelere kizip bir daha yazmam demissin ama ben bu konuda bir daha dusuneceksin diye dusunuyorum.
|