View Single Post
Eski 15-04-2010, 07:31   #1307
Sarp99
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Sayın Sarp99, domatlarınızın maşallahı var. Son derece sağlıklı ve pişkin görünüyorlar. Ama artık şaşırtma zamanları gelmiş bir çoğunun. Şaşırtırsanız kök gelişimi daha kuvvetli olacak ve dolayısıyla bitkileriniz de daha sağlıklı olacaktır.
İlk fidecilik denemem olduğu için kotiledon yaprakları yere paralel hale geldiğinde şaşırtmaya cesaret edemedim. Az bir kısmını, deneme amacıyla, 6 gün önce şaşırmıştım. Hatta, bazılarının köklerini de hafifçe budamıştım. Tüm şaşırttıklarımda renk açılması var ki bunun gayet normal olduğu bitkinin bir sartıntı yaşayabileceğini okumuştum. Şaşırttıklarımdaki son 2 günlük gelişme de çok ilginç. Bitkide bir iki hafta süresince ciddi anlamda duraklama beklerken, 4 günlük hafif sararmanın ardından, gövdede renk açılması ve kalınlaşma, yaprak sayısında ve yüzeyinde artış ile beraber ciddi anlamda büyüme var. Yani ben onları şaşırttım sanıyorken onlar beni şaşırttılar.

Dün akşam bunu görünce doğrudan balkonda fideciklere girişip bir kısmını daha şaşırttım. Aşağıdaki resimde ön tarafta şaşırtılmamış RR'lar ve tam onların arkasında da şaşırtılmış domatlar var, sağ tarafta Washington'lar ve sol da da Cuor di Bue'ler. Biraz daha cesareti toplarsam bu akşama da RR'ları şaşırtacağım.

Eklenen Resimler

Sarp99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön