Sayın sukulent size hem kendi kullandığım ve Fransada öğrenmiş olduğum saksılama tekniğini anlatayım.İlk önce saksınızın oldukça büyük olması gerekiyor (isteğinize göre her boyda saksı olabilir)saksının dibine bahçe toprağı olarak tabir ettiğimiz az geçirgenli bir toprak tabakası seriyoruz bu tabakanın kalınlığı 5 cm yi geçmemeli sonra toprağı bir güzel sıkıştırıyoruz aman dikkat edin fazla bastırıp direnaj deliklerini tıkamayalım.daha sonra saksının geri kalanını torf toprak ile okaz kumu karıştırıyoruz aman unutmayalım eğer bulabilirseniz hayvani gübre katmayı ihmal etmeyin.İşte saksınız hazır artık çimlendirdiğiniz havuçları ekebilirsiniz.Sümüklü böcekleri ziraat mühendisi abime sormam lazım.Size kolay gelsin
Düzenleyen sertug guray : 14-04-2010 saat 22:19
Neden: yanlış yazım
|