View Single Post
Eski 14-04-2010, 18:56   #121
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Yazınızı biraz geç gördüm. Farkederseniz biraz düzlettim. forumda Türkçe konusunda bir kaç dikkat etiğimiz nokta var. Neden bu kadar uğraşmış diyeceksiniz, düzeltmek için. Bonsaide kurallara da bu kadar önem verdiğimi göremenizi istedim.

Bakın. Markasıyla her nedense ısrarla neden Çarli kedi kumudendiğini çok anlamıyorum. İçeriği zeolittir. Her serada bulabilirsiniz, yirmi kilo kadar paketlerde sanırım otuz lira civarında bir maliyeti var. Herhangi bir serada size istediğiniz kadarını ücretsiz bile verebilirler. Gerekesiz yere masraf edip, evinizde kullanmayacağınz bir ürünü stok etmiş olacaksınız.
Bu yüzden Çarli kedi kumu ve akvaryumcudan ponza almayın diyorum, gereksiz bir masraf önerilmiş oluyor.
Benim param çok, harcarım derseniz, bir şey diyemem.

Hazır bonsai alan birisi, bir çay bardağı kadar zeolit ister. Aslında bu da şart değil. Ponza da aynı işi görür.

Bonsainin hazır olup olmaması toprak karışımı için önemli değil.

Perlit ve zeolit bir aceminin kontrol edemeyebileceği nem sorunlarına neden olabilir. Ben ısrarla uzak durun diyorum, önermiyorum, takdir edersiniz ki bir nedeni var bunun. Bir çay bardağı zeolit için yirmi kilosunu almanın zaten anlamı yok.

İyi niyetinizi kabul ediyorum. Başka neden bu kadar uzun yazasınız bildiklerinizi.

Fakat, beni de anlayın. Hazır bonsaiyi aman bu ne güzel diye alanların neredeyse hepsi buna bakamayıp öldürecek, ilk nedeni de bunları iç mekan bitkisi sanıp salonlarında bakmaya çalışmaları olacak.

Bir kaç tür dışında hazır bonsailerin çoğu da dış mekan bitkisi.

Mantar sulama hatalarından da kaynaklanabilir. Buna etki edecek başkaca faktörler de vardır.
Ama yanlış sulandığı için mantar olmaz, mantar bu nedenlerle üreyebilir.

Bir çay bardağının, verdiğiniz miktarı kadar suyu, hazır bonsainizin boyutuna, su ihtiyacına sıcaklığa, bulunduğu ortama dikkat etmeden önerirseniz, nerede olursa olsun, o bikti yazın ölür. Bonsaiye su, bitkinin ihtiyacı kadar, ihtiyacı sıklığında verilir.
Bonsaileri genellikle iç mekanda, hatalı sulama, yanlış bakma sorunlarından ötürü kaybediyor bakanlar.

Mavi saksı nedir?

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön