Merhaba,
Ben Yavuz, Gebze'deki evimde değişik bitkileri tohumdan filizlendirmeye ve büyütmeye çalışıyorum.
Gittigidiyor'dan aldığım 3 adet Selluka tohumunu 3 Nisan'da torf,bahçe toprağı karışımına diktim. Tohumları törpüledim ve suda beklettim fakat oksijenli su uygulaması yapmadım. Daha sonra bu tohumları plastik kola bardaklarına dikerek cam kenarına dizdim. Üzerlerini asetat denen saydam plastik ile kapatıp sera etkisi uyguladım, araya gazete kağıdı koymadım, fakat hergün bir miktar havalandırıp üzerlerindeki birikmiş damlacıkların bardağa damlamasını engelledim (asetatları her kaldırdığımda suları sildim). tohumlarımın üçüde çimlendi.
İlk çimlenen tohum olan, 3. resimdeki selluka, 4. resimdeki şapşal canavar tarafından (babasının (yani benim) bir anlık dikkatsizliği fırsat bilinerek) yapraklarından tutulmak suretiyle toprağından çıkarıldı, bu hunhar eylem sırasında yapraklar da koptu.
Bir kalem vasıtasıyla bardaktaki toprağa bir delik açtım ve tohumu kökleri ile beraber deliğe yerleştirip, toprağı kökler etrafında sıkılaştırıp üzerine su döktüm. Yaşaması için sarmaşık cinsinin arsızlığından başka umudum yok, eğer yaşarsa gelişimini fotoğraflayıp buraya koyarım.
Herkese başarılar ve güzel günler...