View Single Post
Eski 14-04-2010, 11:44   #899
Rasko
Yeni Üye

Rasko's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Grand grand parent-->Grand parent-->Parent-->Broiler.
Basitçe broylerlerin elde ediliş şeması budur,herhangi bir laboratuar müdahalesi yok.Tamamen verim ve diğer özelliklerine göre yapılan seleksiyon çalışmaları sonucu elde edilen ebeveynlerden broiler elde ediliyor.Bitkisel üretimdeki hibrid tohum meselesine benzer bir konu.Bir defa ürün alırsınız onlardan da.Broylerden de yumurta alamayacağınız gibi.
Türkiye'nin kendine ait broyleri yoktur,bunların damızlıkları yurtdışından gelir.Büyük firmalar damızlığı dışardan getirir,bunlardan elde ettikleri civcivleri yetiştirerek etlik piliç olarak kesim ve satışını yapar.Ama yumurta tavuğu olarak kendimize ait Atabey ve Atak hatları var,her ne kadar verim özellikleri olarak yabancı hatlara göre geri düzeyde olsa da.
Ben kendim yetiştirmedim,ama bu işi yapan firmalarda mesleğim gereği çalıştım.
İnsan sağlığı açısından dediğim gibi gdolu yemlerle beslemezseniz yerli ırk olmuş,broyler olmuş farketmez.Tabi bunlar imkan meselesi.Bir de gdo'dan ne kadar sakınırsanız sakının yüzde yüz kaçılamayacağını düşünüyorum.İnsanlar yeni duydu bu gdo meselesini ama on yılı aşkın süredir zaten vardı.Ve biz büyüdük kirlendi doğa maalesef...

Rasko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön