View Single Post
Eski 14-04-2010, 09:38   #896
dremre
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
Sayın rasko,
Birşey soracağım. Şimdi biz bilimsel çalışmalarda sıçanları kullanırız genellikle bilirsiniz. hepsi aynı yapıya sahip olsun diye de (çünkü bir ilacın etkisinin vs ölçerken benzer özellikteki bireylerdeki etkisi değerlendirilmelidir) kardeş çiftleşmesine gideriz. anladığım kadarıyla bu hat yaratımı da bu tarz birşey, yani kısmen doğal gdo dediğiniz gibi teoride bu hat yaratımı sağlığa zararsız gibi duruyor. yemi de en güzeli herhalde kendimizin yetiştirmesi. ama hala bu broiler hatları konusunda içim çok rahat değil. daha önceki tecrübelerime göre bir konuda içim rahat değilse orada bir sorun çıkar. örnek aspirin, oral antidiyabetikler, antipsikotikler... son çalışmalar bu ilaçların eskisi kadar masum olmadığını ortaya koydu ki ben öğrenciliğimden beri bu ilaçlara kuşkuyla yaklaşıyordum, broiler konusuna da kuşkuyla yaklaşıyorum. zamanla neyin ne olduğunu daha iyi anlayacağız sanırım. ama ben yine de broiler yetiştirmeyeceğim ve etlik düzgün bir ırk yetiştirebildiğim andan itibaren marketlerden tavuk almayacağım.

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön