Merhabalar. Bende bir saksı menekşemi daha kök çürüğüne kurban verdim. Artık endişe hat safhaya geldi. Sevgili Maki01 in çevirisi ve önerilerinden sonra bende küçük saksılara dönüş yapacağım. Uzun saksılarıma veda edeceğim

Oysa 3-4 ayrı renkten aranjmanlar yapmıştım. İçlerinden biri kök çürüğü oldu diğerleri gayet iyi. Mantarın sebep olduğu bir hastalıksa diğerlerine neden bir şey olmadı acaba? Birde ben çürüyeni yine aynı saksıya diktim ve bu şekilde yaşayan 3 saksı menekşem var. Kök temizliğini yapıp iyive yıkayıp tekrar dikmiştim. Bu konuda hala kafam karışık. Ama ilginç olan aynı dönemde bir çok arkadaşımızın aynı sorunla karşılaşması. Özellikle menekşe sayıları fazla olanlarda

Acaba gizli bir güç doğal seleksiyon yaparak bizim yükümüzü mü hafifletiyor?
Ben bazı yavru fazlalarını dağıtmak amacı ile ayran bardaklarına almıştım. Hemde yedek renkler olarak bir kısmını saklıyorum. Bunları bu kök çürüğü hastalığından sonra bu bardaklarda uzun süre bakıma almaya karar verdim. Bakalım gelişimleri nasıl olacak. Küçük kaplarda erken çiçek açtığını biliyoruz. Ne zaman kökler kaba dayanıyor o zaman menekşe çiçek açmaya başlıyor. Bardaklardaki 2-3 menekşem yavru olmasına rağmen tomurcuk vermeye başladı. Birde böyle deneyeyim hem daha az yer kaplar. Daha önce bir arkadaşımda görmüştüm plastik bardaklarda menekşe yetiştiriyordu ve yapraklardan çiçekten bardak görünmüyordu.