View Single Post
Eski 13-04-2010, 10:40   #5576
maki01
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Teşekkürler Fatih'cim. Menekşe geçmişimi biliyosun aslında )

Bu site önce menekşe, sonra sardunya sevdalısı yaptı beni. Senin, Faruk kardeşimin ve sevgili Katmer'cimin katkısı çok fazladır bu sevdada Sardunyalar da ise, sevgili Orkun sebebimdir )

Bir sene önce siteyle ve siz ; sevgili kardeşlerimle; tanıştığımda bir saksı mor menekşem vardı. Bugün son kayıplarımın ardında 60 saksı yetişkin menekşem, bir o kadar da yavrum var

Torf ya da besin içeriği zengin olmayan saksı harçlarında yetiştirdiğimiz için ek besin verilmesi zorunlu. 15 günde bir menekşeler için hazırlanmış sıvı gübreden üzerinde yazan ölçünün yarısını koyarak suluyorum. Mart başında, bir kez sulandırılmış hümik asit, bir kez de potasyum oranı yüksek gübre verdim. Soğuk günlerde ise sulama suyunu biraz ılık tutmaya dikkat ettim.

Son günlerde mantarın neden olduğunu yeni öğrendiğim kök çürümesi ve unlu bit nedeniyle 10'dan fazla yetişkin menekşemi kaybettim.

Sağlık sorunlarım nedeniyle uzun süre kalamıyorum bilgisayar başında, yine de başlıktaki tüm mesajları ve güzel sohbetlerinizi izlemeye çalışıyorum

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön