View Single Post
Eski 12-04-2010, 21:10   #1
ertugrula
Ağaç Dostu

ertugrula's Avatar

Giriş Tarihi: 04-10-2008
Pet şişeleri boyamak...

Sayın Berduray, zaten forumu okuyup, tam aradığımı bulamadığım için soru sormuştum.

Sayın Züleyha, sözünü ettiğiniz kağıtlar benim düşündüğüm uygulama için biraz kalın. Ben kağıt yapışınca şişenin üzerindeki dokuya işlesin istiyorum. Sözgelimi peçete ya da kağıt mendil gibi ince bir şey olmalı.

Sayın Katmer, bütün bu araştırmam sprey boyanın ya da başka herhangi bir boyanın pet şişe üzerinde uzunca zaman kalıcı olmayacağı düşüncesinden başladı.

Sayın Coyote, dergiyi zaten okumuştum. Uygulamak istediğim öyle bir çalışma değil. Benim yapmak istediğim, petin üzerine yapacağım boyama işlemine astar olacak bir kağıt ya da bez katman. Tülbent gibi ya da sargı bezi gibi ince birşey... Bu tür malzemeler var, yalnızca nerede gördüğümü hatırlayamıyorum.

Yarın bir kutu vernik alıp, kağıt mendil, peçete ve tuvalet kağıtlarından deneme yapayım. Bez için biraz daha araştırma yapmalıyım. Ayrıca, sizin beze kullandığınız nişasta peltesi benim için uygun değil. Sizin de dediğiniz gibi açık havada ya da nemli ortamda dayanıklı olmaz. Diğer yandan afişçi tutkalı, yani kostikli nişasta belki iş görebilir. Hatta belki kağıt için de uygun olur. Böylece daha da ucuza mal olur ve yalnızca üst kata vernik atarım. Bakalım deneyince göreceğim. Sizinle tartışırken sanırım aradığım cevapları buldum. Fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Başarılı bir sonuç alırsam fotoğraf da eklerim.

ertugrula Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön