Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Sn.Verdoque,
Hepsi aynı adada olmamalı. Geçen yıl, domates, patlıcan ve biber aynı adadaydı. Fasulye ve patlıcan başka adadaydı. Domates ve fasulye aynı yerde biraz problemli olabilir. Bizim blogdaki son yazıya göz atabilirseniz iyi olur (henüz tamamlanmadı). Fasulye ve Salatalık aynı adada iyi gidiyor. Bu yıl ilave olarak maydanoz, dere otu, turp gibi şeyler de geliyor.
|
Sanırım 1 kardeşi yanlış hatırlamışım

Hızlıca hazırlayıp göndereyim demiştim.
Sayıları yazılarınızın birinden hatırladım. Domates-biber-patlıcan adalarında ada başına 4 domates, 3 patlıcan, 6-7 biber diye kalmış aklımda, doğru mudur? Bunları nasıl serpiştireceğimi bilememiştim, Sn Didem'in gönderdiği bağlantıda öyle yaptım ama 3 sıra sebze kenarlarda kadifelerle birlikte 1 metre genişliğe çok olur diye düşünüyorum.
Siz de bize kendi adalarınızda nasıl bir dikim sıklığı yaptığınızı böyle resimleyebilseydiniz, bize de örnek olurdu.
Sn. Kiraz, adaları zemini kazarak yaptığımızdan (çok yorucuydu), büyük kısmı bahçe toprağı oldu, üstüne maddi açıdan abartmayacak miktarlarda malzemelerle tamamlamaya çalışıyoruz. Gerçekten haftasonları çok yoruluyoruz, her şeyi 2 kişi yapıyoruz, ama bütün hafta ofis ortamından sonra çok iyi geliyor, sinir stres kalmıyor