Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kubat_izmirli
Sayın Barışsapa47,
Öncelikle hayırlı olsun yasemin  Fotoğraf koyabilirseniz hangi tür olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim ben de tüm yasemin çeşitleri var.Ama tarifinize göre sizin bitkiniz pervane çiçekli yasemin gibi görünüyor.Eğer pervane çiçekli yaseminse ve İstanbul'da yaşıyorsanız(şehir olarak İstanbul görünüyor profiliniz)o zaman şanslısınız  Çünkü dış ortamda İstanbul'da yetişebilecek düşük ısıya dayanıklı ender yasemin türüdür sizin yaseminiz..-10 C kadar soğuya dayanaklıdır.Eğer bahçenizin öğlen ve öğleden sonra güneş alabilecek güney cephesinde bir yere dikme şansınız varsa bitkiniz bol çiçekli olur...Çünkü bir ay içinde çiçeklemeye başlayacaklar..Kök kısmının iz düşümüne bir avuç koyun ya da keçi gübresi verin çapalamak suretiyle.
|
Bu sarmaşığı Yalova' da tanınmış bir fidanlıktan aldım ve bana bunu arap yasemini diye sattılar.Pervane çiçekli yasemin ile arap yasemini benzeşir mi? Hangisi daha hoş kokar? Zira eşim, üzerine basa basa arap yasemini istemişti benden. Bu eğer arap yasemini değilse ve güzel de kokmaz ise vayy benim halime. Kadın dırdırını bilmeyen yoktur içinizde.