View Single Post
Eski 11-04-2010, 19:09   #189
hakan7960
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2007
Mezarlık ağaçlanmaya devam ediyor

Arkadaşlar,mezarlık ağaç dikim çalışmalarına bu hafta da devam ettim.Bu sefer mezarlığın daha güzel ve yeşil görünmesi için, bizim ilçe olan Tavşanlı belediyesinden park ve bahçeler için kullanılan çalısal bitkilerden istedim.Sağolsunlar bana bu konuda yardımcı oldular.Hepsinden 5'er adet olmak üzere,Ateş dikeni,Dağ muşmulası(yaprağını kışın döken ve dökmeyen olarak iki çeşit),Altın çanak,at kestanesi,Lux türüm,Bahar dalı,Akasya ağacı,mazı ve sürüngen ağacı aldım.Ayrıca Tavşanlı orman işl.müd.lüğüne bağlı TUNÇBİLEK orman işletme şefi Sayın Bahattin bey'de 50 adet tüplü 2 yaşında karaçam fidanı verdi.

Bu ağaç ve fidanları 9 nisan cuma günü Çobanköy'e götürdüm ve Annem, ben,Ağabeyim ve komşumuz Cemile teyze ile birlikte hepsini diktik.Belediyeden almış olduğum çalısal süs bitkilerini mezarlık girişine ve benim yol olarak ayırmış olduğum bölümün sağlı sollu her iki tarafına diktik.Tüplü karaçam fidanlarını ise başında hiç ağaç veya bitki olmayan mezarların başlarına diktik.Fotoğraflarda da göreceğiniz gibi annem 78 yaşında komşumuz Cemile teyze 65 yaşında.Bunca ilerlemiş yaşlarına rağmen gençlere taş çıkartırcasına bana yardımlarını esirgemediler.Bana daima destek oldular ne zaman ben ağaç dikmeye başlasam hep yanımda oldular.Gerek maddi gerek manevi olarak hep desteklediler.ALLAH her ikisinden de razı olsun.
Bu son dikimler ile mezarlığın ağaç potansiyeli %80-90 olarak doldu.İleriki senelere çok az bir yer kaldı.İnşaalah bundan sonra dikilen fidanların bakımı ve toprağa tutunmaları ile ilgili olarak çalışmalar yapacağım.Herkese sevgi ve saygı ile...

Eklenen Resimler

hakan7960 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön