Konu: Horoz
View Single Post
Eski 11-04-2010, 17:34   #2
faruk5525
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-09-2009
Şehir: ist
Mesajlar: 67
ARKADAŞLAR BİYERDE BULDUM BELKİ FAYDASI OLUR....caaanım sabah uykusunun içine etmeye kararlı bir horozun sesini kesmek için kullanılan en etkili yöntemdir. olay şöyle gelişir: köye dinlenmeye gidilmiştir. her ne kadar malaklar gibi yatmak niyetinde değilseniz bile biraz sabah keyfi yapmayı kendinize hak görürsünüz. fakat heyhat! mahallenin o havalı horozu her sabah gelip yattığınız odaya en yakın yerde konuşlanıp ü üürü üüüüüüü diye bağırmakta, etraftaki tavuklara acaip hava atmakta sizin de uykunuzda din iman bırakmamaktadır. bir deli kuvveti gelir fırlarsınız yataktan bir kovalamaca, bir koşuşturma horoz yakalanır. arka bölgesine (hani tavuk olsaydı bu hayvan yumurtayı çıkaracağı bölgeye) itinayla zeytinyağı sürer, salarsınız. başına ne geldiğini ya da geleceğini anlamaz horoz tabi.
serbest kaldıktan sonra ilk iş olarak her zamanki alışkanlıkla tünediği yere gururla ilerler. pozisyon alır ve ötmeye başlar. yani öteceğini sanarak bir şeyler yapmaya çalışır, zeytinyağının etkisi burada kendini gösterir. bir türlü o gururlu ve havalı ü üüüürürüüüüü sesi çıkmıyordur. siz pencereden pis pis sırıtarak izelemektesinizdir. bir kere daha ötmeye çalışır. ı-ıh. çıkmıyor o nağme... bir iki dolanır tekrar gelir tüner. bir deneme daha... gene tık yok. ı-ıh... olmuyor. tavukların yanına gider. sinirli sinirli dolaşır, gat gut bir şeyler demeye çalışır. yok. sonuç olumsuz. sessizlikte uyursunuz. ertesi gün ve daha ertesi günler horoz o civara uğramaz bir daha.
yöntemin geçerlilik süresi kaç gündür test edilememiştir. zira tatil bitip şehre dönülmüştür. horozun zeytinyağı kullanmak suretiyle çizilen karizması iyi bir geyik konusu olur.

faruk5525 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön