View Single Post
Eski 11-04-2010, 08:59   #4
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Ali beycim,
Size ait sahifeyi okudum ve 66 numaralı mesajda sizin tesisatın nerden gittiğini sanırım tesbit ettim. Sizin evin içinde sıva uygulanmış. Bu durumda tesisatınız büyük ihtimal sıva altı gitmekte. Bunu prizlerden de çözebilirsiniz

Sayın BalıkçıSerdar,
Zemin şu anda moloz dolu. Taş duvar bitince sıra zemin betonuna gelecek. Su ve kalorifer tesisatı için ( kalorifer tesisatını ileride neden evi yaparken boru döşemedim dememek için ihtiyaten döşeyeceğim) dediğiniz gibi yapacağım. Bunun yanında iç bölmeler arasında mutlaka su borusunun geçebileceği kalınlıkta duvarlara boru koyduruyorum ihtiyaten.

Dün elektrik tesisatını yapacak elektrik teknisyeni olan usta geldi. Duvarlar şu anda pencere altı seviyesindeler.Yani hala duvar içlerinden kablo yürütmek imkanına sahibiz. Ama eğer yürütülecek boru ileride bir şekilde ezilirse sorun çözülemeyecek hale gelecek, boruların içinden kablo çekilemeyecek. Direkt elektrik kablosunu götürelim desek, gene ileride bir sarsıntıda veya başka bir şekilde olacak ezilmede tehlike daha büyük. Bunun yanında bu seçenekde priz ve düğme yerlerini ayarlamak da çok zor, ustaya da çin işkencesi yapmak gibi bir şey.

Elektrikçi arkadaşın dediği, tavan betonunun demirleri işlendiğinde ben geleceğim ve tesisatı işleyeceğim. Tesisat tavan betonu içinden gidecek. Ancak bu evreden evvel duvarlar bitince anahtar ve priz yerlerini işaretlemek lazım. Birde eve giriş için bırakılan hattan, tablonun konacağı yere 2-3 metrelik bir boruyu usta taş içinden götürsün yeter dedi. Bu durumda tepede beton içine konulacak buatlardan priz ve düğmelere yapılacak inişlere ait kablolar taş üstünden gidecek. Buna çözüm yok, içimize sinecek boru bulmak dışında.

Sizin öneriniz üzerine durursak, yerden elektrik tesisatını da taşımak ve gerekli yerlerde duvar üstünden yükselmeyi de düşünmek lazım ancak bu seçenekde, tavana konacak lambalar için büyük sorun söz konusu olacak. Haricen yürüyen kablo miktarı çok artacak gibi geldi bana.


Düzenleyen hosseda : 14-06-2010 saat 18:32
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön