Pembe karanfiller uzun boylu, kırmızılar bodur. Bodur olanları yuvarlak yayvan saksıda tutuyorum. Sümbüller ve Crocusları da yuvarlak yayvan saksılarda yetiştiriyorum daha dolu dolu oluyor saksılar.
Bahçedeki karanfil sepetini de bu sene kaldırdım.
Hasekiler her yerden patladı, hem de hiç olmayacak yerlerden. Yarın onları söküp topluca belirli yerlere ekeceğim.
Bu gün Sundavillayı iyice termizledim, kuru dallarını kestim yeni patlayanlarını da başka saksıya alayım diye koca saksıyı baş aşağı ettim.
Aman Allahım dibinde yığınla yumru yapmış, hem de neredeyse patlayacak şekilde. Öyle sevindim ki, başladım okşayıp konuşmaya. Hemen yeni toprak hazırlayıp yeni yerlerine geçirdim.
Clivia'nın saksı değişimi şart olmuştu.
Onu da yavaşça baş aşağı ettim, saksıda hemen hemen hiç toprak kalmamış. Kökler aynen fırın makarna şekline gelmişler. Ayırmak mümkün değil.
Hortumu çektim balkona yıkadım da yıkadım. İyice topraktan arındılar da ayırmak mümkün oldu.
Bir saksıdan 5 kök çıktı. Hepsini ayrı ayrı ektim. Üç tanesinin sahibi var. Bir tanesini de Bitki Delilik öyküleri (yarışma) için saklıyorum.
Köklerini merak edenler için fotoğraf çektim.
Clivia.