View Single Post
Eski 09-04-2010, 23:23   #34
SerhanDurmaz
Yeni Üye

SerhanDurmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2008
ikizler burcu;497913]merhabal arkadaşlar ben yaşar hataydan yazıyorum 150 tonluk bir havuzum var erik bahçesini sulamak için kullanıyorum,yalınız sorunum yosun oluştugundan dolayı damlama sulamada hortm üzerinde bulunan ayarlanabilinir memeleri tıkıyor.budurumda yosun oluşumunu engelleyici ilaç ve yorumlarınızı bekliyorum.

Merhabalar sayin Ikizler burcu,
Yazinizi henuz gordum ve cok emin olmamakla birlikte yardimci olabilecegini dusundugum su bilgiyi sizinle paylasmak istedim. Su mercimegi ve papirus (japon semsiyesi) gibi hizli cogalan ve mukemmel aritici ozelligi olan bitkiler kullanilarak atik sular tarimda kullanilabilecek kivama getirilmisti bir koyumuzde. Hatta bu proje bir cok koye ornek olacak kadar iyi sonuclar vermisti ve "Dikkat, icme suyu degildir." diye bir tabela koymalarina neden olacak kadar berrak su elde etmislerdi. Bir sure once okudugum bir haberdi bu ve nerede oldugunu hatirlayamiyorum. Eger google'da arama yaparsaniz bununla ilgili bilgilere ulasabilirsiniz. Ozellikle su mercimeginin havuzunuzdaki suyun temizlenmesinde ve sulama sisteminizin sorunsuz calismasinda etkili olacagini dusunuyorum. Umarim ise yarar...

SerhanDurmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön