View Single Post
Eski 09-04-2010, 18:30   #6
okay-55
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın qba1976, yıllar önce kurmuş olduğum zeytin bahçesini köklemek zorunda kaldım. Nedenleri çok hangisini sayayım ki, en birinci neden marmarabirlik bölgemizden üye almıyor, ihracat yapamadığı için alımlarını çok düşürdü, ikinci neden bir iki yılda bir don vuruyor, Tüccar alım yapmıyor, Yağlık yapsan yağlık olarak yaptığına deymez, para yapmıyor. Kısacası elle tutulur bir hiç bir yanı yok, ilerisi için de bir ışık göremiyorum her geçen gün maliyetler artarken fiatlar düşüyor.
Tarımın olmayan politikaları bakalım bu milleti daha hangi serüvenlere sürükleyecek.
Sayın Lilium yakarışına katılıyorum marmara birliğin yeni üye almamasıda zeytin yetiştiren arkadaşlar için bir handikap aynı sorunu bende tekirdağ şarköyde yaşıyorum fakat yinede zeytin gibi bir mahsulümün olması değerlendirmeyi en az düşündüğüm bir konu çünki şarköy mürefte ve civar köylerdeki çiftçi kardeşlerimizin şaraplık üzüm fiyatları ile mukayese edersek zeytin sadece yağı için bile yetiştirilmeye değer kaldıki artık bütün büyük şehirlerde organik olarak yetiştirilen meyve ve organik ürün satış yerleri var doğal olarak yetiştirilen ürünlere talep gün geçtikçe artıyor ayrıca ağaçlar net üyeleri olarak zeytini ve meyve çeşitlerini değerlendirmek için fikir jimnastiği yapabiliriz zeytin yetiştiren üye sayısı hiçte azımsanmayacak kadar her geçen gün de artmaya devam ediyor esen kalın

okay-55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön