Alıntı:
	
	
		
			
				
					Orijinal Mesaj Sahibi  Adalet Yağcı
					 
				 
				Aslında alışkanlıklar, damak zevkleri vs. birimize mükemmel gelebilecek bir tat, bir başkası için iğrenç olabilir. 
			
		 | 
	
	
 Kesinlikle 

Örneğin Giresun'a yolunuz düşerse şunu deneyin. Mesela bu yiyeceği yine bir Doğu Karadeniz ili olan Rize'ye gidip insanlara yedirmeye çalışırsanız çok azı yemeyi kabul edecektir tahminen 
Tuzlu Kiraz Tuzlusu Kavurması
Malzemeler: 
4 kase tuzlu
 kiraz 
3 adet
 soğan 
2 kaşık tereyağı 
1 fincan tereyağı 
tuz. 
 
Hazırlanışı: 
Kiraz Tuzlaması: Kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine kaim tuz serpilir. Tekrar
 kiraz konur tuz serpilir, bu işleme kap dolana kadar devam edilir. 
Kavurması: Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir, ince doğranmış
 soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur.
Kynk:
http://lezzetler.com/kiraz-tuzlusu-k...n-vt22967.html
Mesela yine Samsun'lu bir arkadaşım yurtta kaldığı dönemde oda arkadaşının getiridiği Bumbar(bumbar dolması)'ı anlata anlata bitirememişti. Elbette lezzetini değil kokusunu çünkü ağzına koymaya cesaret edememişti. 

Oysaki Bumbar ait yapıldığı bölgede gayet de lezzetli bulunan ve beğenilen bir yemektir tahminen 
