Alıntı:
	
	
		
			
				
					Orijinal Mesaj Sahibi  okay-55
					 
				 
				Sayın acemi çaylak ve ayhan dukel arkadaşları canı gönülden kutlarım  çok önemli bir çalışmaya imza attılar s yıldıran  arkadaşın  da dediği gibi acemi çaylak arkadaşımızın da sadece adı acemi deneyim ve tecrübelerini burada paylaşmak çok güzel bir şey  bizim gibi yıllardır zeytin ağacları olup ta yetiştiriciliğin sağlıklı bir şekilde yapılmadığı hala at gözlükleri takmış sadece atadan dededen gördüğü gibi üretim yapan yenilikleri kabullenmeyen bir topluma bilinçli üretimi en önemliside  sağlıklı üretim şeklini  deneyimlerini paylaşarak uygulamalarını listeleyerek  göstermek yapılacak en doğru hareket  kutlarım arkadaşlar bilgide (sevgi )gibi paylaştıkça büyüyen ender degerlerdendir esen kalın 
			
		 | 
	
	
 Sn. Okay-55, amaç deneyleri paylaşmak ve birlikte en iyiyi bulmak zaten. Genelde zeytin fazla bakım istemez diye bir kanı var herkeste. ancak bu doğru değil. Eğer iyi ürün almak istiyorsanız herhangi bir meyve ağacı kadar zeytinde bakım ister. Sadece su gereksinimi diğerlerine oranla daha azdır. Ancak sulamanın perdiyositeyi azalttığı da bir gerçek. 
Bu arada bizi o kadar abartmayın. Bizimde sizden öğreneceğimiz çok şey vardır. Sizinde tecrübelerinizi dinlemek isteriz.
Hatta burada bir öneride daha bulunacağım. Birbirine yakın arkadaşlar hafta sonu bir gün belirleyip, toplanarak gönüllü arkadaşların bahçesini  gezmeye gidebiliriz. Böylelikle uygulamaları yerinde görmüş oluruz. Çünkü burada anlatılanların bazen ayakları havada kalıyor. Yerinde görmek sayfalarca yazmaktan daha etkili olabilitor. 
Antep bölgesi genel forum ahalisine uzak. Bu yüzden ilk ben olayım demiyorum. Ama Marmara Bölgesindekiler Meyvelitepe'nin, Ege Bölgesidekiler AyhanDükel'in bahçesine bir gezi organize edebilirz. Tabi önce bahçe sahipleri izin veriyorsa.