View Single Post
Eski 08-04-2010, 07:48   #51
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Cocopeat'a alternatif malzemeler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Sevgil limon, erken hazırlarsanız belki harç biraz dinlenmiş olur fideler gelene kadar. Daha iyi olabilir.

Ağaç kabuğu bence de çok şık duruyor, ama henüz rastlamadım. Faydaları nedir? Bildiğim bir tek kışın soğuğa karşı malçlama faydası.
Sayın gilan, cocopeat besin özelliği taşımayan toprakta ve saksı harcı hazırlamada dolgu maddesi dışında fazla özelliği olmayan bir malzeme, besin değerleri taşımadığından toprak canlılarının ilgisini çekecek özellik taşımaması, toprak canlılığında aktif rol almamaktadır.

Arkadaşım ağaç kabukları malç olayında sadece toprağın ısısını koruyarak toprak canlılarına barınak sağlamada onların aktifliğini sağlamada, hatta ağaç kabuklarının değişim geçirerek çözülme esnasında oluşan toksinlerle bulunduğu ortamda yabani ot tohumlarının çimlenme özelliğini bozarak onların toprak yapısına katkı sağlıyan besin maddelerine dönüşümünüde sağlaktadır.

Bence bu maddelerin kullanımı yerine, bahçemizin budama artıklarını öğüterek, ithal edilerek ülkemizin döviz kaybı olmadan kendi bahçemizin organik artıklarıyla bu tip toprak ve saksı harçları hazırlayarak, daha verimli ve ekonomik bir oluşumla bitkilerimizi yetiştirerek organik ve sürdürülebilir tarımı bahçelerimize sağlayabiliriz.

Bu tavsiye ettiklerim benim görüşlerim, sizin için alternatif bir uygulama olabilir açısından paylaşmak istedim, sevgiyle kalın.

Düzenleyen epsody : 08-04-2010 saat 07:55 Neden: Başlıkta düzeltme.
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön