sule başın sağolsun, '' Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar'' diye bir laf vardır. Biz seni ne kadar teselli etmeye çalışsakta, senin değişik duygular içerisinde olduğunu hepimiz aşağı-yukarı tahmin ediyoruzdur. Aslında sen anneanenin son dakikalarında yanında bulunarak, son görevini yapmış oldun. Ya ben. Hayatta ilk kaybettiğim acımı, yani Dedemi 3-4 yıldır memlekete gidemediğim için görmüyordum. Pat bir telefon ve babamın titreyen sesi; oğlum dedeni kaybettik. İşte o an hayatımda, o zamana dek yaşamadığım ilk vefat haberiyle kaynar sular başımdan aşağı döküldü. Ertesi gün Antalya dan Giresuna cenazeye gittik. Son gördüğüm sadece cansız bedeniydi. Oysaki ne hayallerim vardı dedemle, yapmak isteyipte yapamadığım. Hepsi içimde bir uhde olarak kaldı. Ve sırasıyla eniştem, kuzenim v.s. derken liste kabarmaya başladı. Ama hayat öyle veya böyle devam ediyor. Allah Sıralı ölüm versin demekten başka yapabileceğimiz bir şey kalmıyor... Bir daha yapmak istediklerimi ertelemeyeceğim diyiyorum ama hayat şartları maalesef ertelettiriyor. Ammada yazdık sabah sabah yahu, kusura bakmayın başınızı ağrıttık. Kaptırmış gitmişiz valla. Sule tekrar başın sağolsun. Allah geride kalanlara sabır versin.
|