View Single Post
Eski 05-04-2010, 23:12   #174
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Sn.Kiraz, Bilgilendirme için teşşekür ederim.Bu arada azmin için seni tebrik ederim.Ben sadece elimdeki malzemeleri Adaya götürebildim.Cumartesi günü bahçeyi belletiyorum.Elimdeki toprak adacıkları doldurmaya yetmeyeceği için (her adaya 0,7 m3 gerekiyor)mevcut toprağı eletip cocopeat,leonardit,perlit,sönmüş kireç,meşe külü,kemik tozu,biraz kükürt ve gübre ile karıştırıp adacıkları dolduracağım..Yazarken bile yoruldum.Pazar gününe sağ çıkarmıyım bilmiyorum..Sn. Meyvelitepe karışımda eksik olan (mikro elementlerin dışında) bir şey varsa Cumartesiye kadar bildirebilirseniz sevinirim.Bu arada enzimi ve solucanların yapmış olduğu gübreyide kullanacağımı yazmayı unuttum..
Sn.Sındırgılı, sönmüş kireç kullanmayın bence. Kalsiyum ve fosfor için kemik tozu kullanıyorsunuz. Meşe külü zaten alkalidir. Bir de kireç koyarsanız toprak çok alkali olur, kükürt dengeleyemez. Kaldı ki kükürtün külü dengelemesi bile epey zaman alacaktır. Kül miktarında da dikkatli davranmalı. Söz gelimi her adada 2-3 avuçtan fazla olmamalı.
Kolay gelsin.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön