View Single Post
Eski 05-04-2010, 10:24   #6
utarit
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2010
yardıma ihtiyacım var!!!

merhaba..
öncelikle bu siteye iyiki rastlamışım. evimde yeni başladığım sebze yetiştiriciliğiyle ilgili, katılımcıların verdikleri bilgilerden son derece yararlandım.. 2 hafta önce domates, biber, kekik, ayçiçeği, marul, kavun gibi tohumların siparişini verdim.. hepsini bi hevesle yeni yuvalarına yerleştirdim.. sandığımdan çabuk çimlendiler. şimdiye kadar daha önceden açılmış başlıklara bakarak ne yapmam gerektiğini bulabildim. ama bu aşamada sizlerin yardımına ihtiyacım var.. yetiştirdiğim tohumların resimlerini ekleyerek sorular sormak istiyorum..Name:  aycicek.jpg
Views: 24266
Size:  31.3 KB

1--- üstteki resimde ayçiçeklerimin çimlenmiş hali görülüyo.. bunları nekadar sulamam gerektiğini bilemiyorum.. toprağı kontrol ediyorum ancak çok deneyimsizim.. ayrıca işaretlediğim yerde kahverengi bi leke var.. bunun sebebi ne olabilir acaba.. ikinci yapraklar çıkıyo gibi.. ayçiçeklerini şaşırtmam gerekli mi yoksa köklerini açığa çıkarmadan daha büyük bi saksıya almam yeterli olurmu ??

Name:  jubile.jpg
Views: 23814
Size:  52.8 KB

2---- bunlarda sarı jubilee domateslerim.. çimlenme aşamasında sera etkisi yapmak için tüm domateslerimi folyo içinde saklamıştım.. fazla nemli kaldıkları için sanırm boyları uzun oldu.. şimdi su vermiyorum.. ama su istediklerini nasıl anlarım.. topraktan kafalarını kaldırmalarıyla bu hale gelmeleri 2 gün sürdü şaşırtma için nekadar beklemem uygun olur??

Name:  kekikler.jpg
Views: 24113
Size:  40.4 KB

3--- bunlarda kekikler.. ne güzel çimlendiler diyodum ama arada ölenler oldu.. bunun sebebini hiç bilmiyorum.. acaba sulama hatası mı?? işaretli yerlerdekiler kökü zayılaşmış ve ölmek üzere olanlar.. nekadar sulamalıyım ve şaşırtma bunlar için de geçerlimi??

Name:  marullar.jpg
Views: 24422
Size:  62.7 KB

4--- işte kekiklerde yaşadığım sorunu marullarda da yaşadım.. onlarında bi anda kökleri dışa çıktı ve yere yattlar.. birde yapraklarında kahverengi lekeler var.. hepsini kaybetmekten korkuyorum..

Name:  kirmizi.jpg
Views: 23494
Size:  30.0 KB

5--- bunlar kırmızı cheri saksı domateslerim.. boyları jubilee domatesine göre çok daha kısa ve yapraklarıda öyle.. kekiklerde ve marullarda kayıplar olunca domatesler konusunda daha bi endişe etmeye başladım..

utarit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön