Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
Sn.acemi,
lideri kesmişsiniz. Belki bilerek yaptınız, fazla büyümesin diye. Ama bu sert budama fidanı durdurmuş. Artık yanlara daha çok büyüyecek.
İyi çiçek tutmuş iyi meyve bağlayacak gibi duruyor. Geçen yıl nasıldı? (Şimdi bide göze geliyo mu?, tüüü tüüü nazar deymez inşallah)
Saygılar
|
Halil Bey,
Evet lideri kestim. Hatta ileride, yan dallar fazla büyürse onlarıda almak gerekecek. Aslında dışarıda yetiştirmek gerekir ama Ne yazkki İstanbul iklimi buna uygun değil. İçeri alıncada ağaç büyüdükçe yer kalmıyor. Sürekli budayacağız galiba. Veya bu gidişle bonsaici olacağız
Enzim etkisine gelince limon ne geçen yıl, nede önceki yıl bu kadar çiçek vermemişti. Enzimin biraz etkisi olmuştur diye düşünüyorum.
Enzimle ilgili bu yıl net sonuçlar alabiliriz. Ben şimdiden 6 şişeye çıkardım ve zeytinlerde deneyeceğim bu yıl. Sulama suyuna karıştırarak vereceğim. Zeytinlerde kayıt altına alarak deneme yaparız. Önce geçen yılki meyveli hallerini eklerim. Sonra bu yılkini beraber görürüz.
Ayrıca Ensar Bey ile 6. yıl toplantısında konuştuk, kendisi işyerinin bahçesinde deneme yapacak. Hatta Ensar Bey'in bizim gibi şişe ile uğraşmak yerine tank içerisinde üretme gibi yaratıcı çalışmaları var.