View Single Post
Eski 04-04-2010, 22:39   #511
qokhanyilmaz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-01-2010
Aslında bugün sabah koltuklarını aldım ve aldığım parçaları da altına malç olarak serdim. Hepsinde de alttan ilk 3 dalı bıçakla temizledim .Böylece salatalıklar biraz daha güneş görebilecekler. Ama malum bandırma koşulları ,Ülkenin en az güneş alan bölgesi üstüne birde karşımıza yeni yapılan apartmandan sonra evimiz sabah 7-12 arası ancak güneş görebiliyor.Bir de akşam arka balkon. Geçen sene bir saksı olduğundan akşamları işten geldiğimde arka balkona alabiliyordum ama bu sene mümkün görülmüyor.

Su neredeyse haftada bir defa veriyorum şu anda.Ama akşamları spreyle yapraklarını ıslatıyorum o kadar. Eşim balkondaki sebzelerden sonra artan böcek ve karınca popülasyonundan şikayet edince bu hafta 6 tane bıldırcın aldım.Kontrollü bir şekilde balkondaki karıncaları yedirmeyi düşünüyorum. Tabi altlarında biriken gübrelerden de minik kompost denemeleri yapmayı düşünüyorum. Bu işin bu kadar zor olduğunu görünce köylü pazarında bunca emekle ürün alıp bunları yok on paraya satmak için getiren emekçi insanları görünce sarılasım geliyor .Haftaya ilk sebzelerimin çiçeklerini paylaşmak ümidiyle...

qokhanyilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön