Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aer
Merhaba, bu gün carrefour' dan yaban mersini kurusu aldım.(kg. 19 TL.) Aldığım meyveler tatlı, renk olarak vişneye benziyor. Yaban mersini fograflarını incelediğimde; hepsi mavi renge sahip, şimdi almış olduğum meyve kurusunun fidanını alabilmek için gerçek adını arıyorum.
Ayrıca çoğu yerde tadının ekşi olduğu yazılı, benim aldığım meyveler tatlandırılmış olabilir mi? Bazılarının içinden tohumlar çıktı çimlendirmeye çalışacağım. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
|
Bende gördüm .. SAtın aldığınızın büyük bir ihtimal cranberry (turna yemişi) olduğunu düşünüyorum.. Bu konuda bir şeyler yapılmalı, ciddi bir aldatma var.. Bir ürüne bir Türkçe isim vermek farklı, farklı bir ürünü başka bir adla satmak farklı.. Cranberry de faydalı, aynı aileden fakat, ikisinin faydaları da farklı..
Yinede kimseyi töhmet altında bırakmayalım, vaccinium parvifolium var kırmızı meyveli yaban mersini sayılır. Bu olma ihtimali var, cranberry de zaten amerikadan ithal ediliyordur diye düşünüyorum. Her ikiside amerikada yaygın ticari üreticiliği var...