Kolay gelsin Sn. Verdoque. Ada sayım az olduğu için hem şansız hem de şanslıyım. İyi ki vidalatmışım, kullandığım kısa saplı tornavidayla işim zor olacaktı.
Kazıkları çakmayacağım, yeterli derinlikte çukur açıp, uçlarını yerleştireceğim, aksi taktirde taşa- betona gelme ihtimali yüksek. Bugün kazıkları daha kısa mı yapsaydım diye düşündüm. Bir ada için altı tane çukuru açtım, iki tanesi betona geldi, ayakları gerektiği yerden keseceğim, umarım böyle çukur çok çıkmaz. Aslında çukur açınca kazıkları sivriltmeye de gerek kalmıyor.
Kompost çukurunu iyi düşünmüşsünüz. Bazı sebze bahçesi fotoğraflarında, küçük sebze adalarından birinin mutfak atıkları için kullanıldığını görmüştüm.
Bundan sonrası çok daha zor... Tohumları çimlendirmek için çıkardım, hepsini ekmek istiyorum ama sadece üç adam var. Küçük domatesleri saksıda yetiştireceğim, saksılara maydanoz, fesleğen, kadife çiçeği ekeceğim. Fasülye-mısır-kabak-salatalık gibi lüksüm yok ama denemelik birer-ikişer tane yapacağım. Mısır ve fasulyeyi adaların dışına alacağım. Listemi ve yerleşimi planlarken fikirlerinize ihtiyacım olacak.
Düzenleyen Kiraz : 04-04-2010 saat 20:51
Neden: ek
|