merhabalar.kış ayında ankarada teraslı bi eve taşındım.ve bahar mevsiminde olabildiğince terasımı yeşillendirmek, sebzeden ziyade meyve ekmek istiyorum.Çileği çok sevdiğim için çilekten başlamak istedim.Terasım sabah 8 den ogleden sonra 3e 4e kadar direk güneş alır.bir kısmı kapalıdır zaman zaman saksılarımı güneşden saklıyabilirim.Başlamadan once bir kaç sorum var.Daha once elimi toprağa sürmüşlüğüm yoktur.O yuzden cevaplarken bu konuda bilgisi olmayan birine anlatığınızı düşünerek yazarsanız sevinirim...
1- Terasım büyük.Büyük saksılarda mı yok sa küçük küçük bi çok saksıdamı yetiştirmek lazım.Almam gereken saksı türünü ve boyutunu da yazarsanız sevinirim.Ayrıca damacana su şişelerini kullanarak yapsam çokmu büyük olur.Nekadar derinlikte olması gerekmektedir.
2- Fide olarakmı almalıyım.Yoksa tohum olarakmı.Yoksa fidan olarakmı?
3- Gübre koymam gerekiyormu? Gübresiz olsa neolur? İşin için gübre kelimesi girince biraz soğuk oluyor aslında.
4-Büyük marketlerden alıcam malzemeleri.Ne tür bi toprak kullanmalıyım?Torf nedir? Hangisinden nekadar almalıyım?
5- Birde siyah naylon gibi bişey var sanırım.Adını bilmemekle beraber.Nemi tutuyormuş sanırım.Bundanda almam gerekiyormu?
6- Bunların dışında neye ihtiyacım var? Gitmişken bugun hepsini alıcam.Eksik bişey kalmasın...
Düzenleyen gok_hann : 04-04-2010 saat 13:51
|