View Single Post
Eski 04-04-2010, 11:39   #4352
çiçeksever
Ağaç Dostu
 
çiçeksever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2006
Şehir: Afyon-Eskişehir
Mesajlar: 1,631
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi COLCHIQUE Mesajı Göster
Mum çiçeğini annemden o kadar çok duydum ki! ama 14 senedir bir kez bile çiçek açmadığı için annemin bu çiçek hakkında anlattıkları bana bir efsane gibi geliyordu ve açıkçası pek ilgimi çekmiyordu mum çiçeği, ta ki bu konuyu görene kadar!

Bu yüzden bu konuda emeği olan herkese mum çiçeğini yetiştirdiği halde onu tanımayan bana tanıttıkları için çok teşekkür ediyorum.

Diğer mesajları okudum ve 3-4 senedir hatta 7 senedir çiçek açmayan hoya lar olduğunu gördüm. Ama sanırım 14 sene ile rekor bizde! üstelik hoya yemyeşil ve çok sağlıklı, salonda aydınlık ama direkt güneş almayan bir yerde, orta boy (yaklaşık 5 L) bir saksıda olmasına rağmen.

Belki bu sene kökleri ile saksıyı kapladığı senedir ve çiçeklerinden bize gösterir diye umutla bekliyoruz doğrusu, yapacak bir şey yok gibi )
Ben sizin yerinizde olsam çiçekten 1-2 çelik alarak küçük saksılara ayrıca dikerek evde farklı yerlere koyardım.Benimde 2 tane büyük 5-6 tanede küçük çiçeğim var.Geçen sene küçük olanlardan 2 tanesi çiçek açtı. Mesela benimkiler 4 tane 4 arka camda 4 tanede ön 2 camda var.Geçen sene açanlar güneybatıya bakan arka camdakiler oldu.Bol çiçekli günler.

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön