View Single Post
Eski 03-04-2010, 22:46   #117
jeomeo
Ağaç Dostu

jeomeo's Avatar

Giriş Tarihi: 24-07-2009
Açıklama için teşekkürler. Yalnız üstadım izninizle bir iki noktada da ben bir kaç düzeltme yapayım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Volkanik kaya, yeterince açılayıcı bir tanım değil. Kaya değil, çakıl olmalı. her volkanik çakıl ise bonsaide kullanmaya uygun değildir. Bu bakımdan bunu ponza olarak söylemek en uygunu.

Akadama Torf değildir, o da volkanik bir yapaılaanmadır, tüf ,yani ponza benzeri bir volkanik ürün. Yani volkanik çakıldır o da.

Bonsainiz bir kedi olmadığı için, kedi kumu, markası da farketmeyecek biçimde çarli kedi kumu kullanmanın alnlamı yoktur,zaten ucuzu her yerde olan bir malzemeye gereği olmadığı halade fazla para ödemiş olursunuz.
Cem_83'ün volkanik kayadan kastının skorya yani bilinen adıyla lavtaşı olduğunu düşünüyorum. Pomzaya göre su tutma oranı daha düşüktür ve besleyicidir.

Akadama, volkanik kil tanecikleridir. Pomza satılmadan önce yalnızca yıkanır. Akadama ise fırınlanır (perlit veya fırınlanmış killer gibi genleştirilmiş değldir) ve sterildir. Ayrıca toprak ile katyon değişimi yapabilen bir malzeme.

Kedi kumunun kullanımı yerine kum, torf ve toprak kullanılmasını öneriyorum. Ama eğer kedi kumu kullanılacaksa, bence markası düşündüğünüzün aksine kedide kullanmadığımız için önemlidir. Çarli marka kedi kumu kokusuz, çamurlaşmayan, topaklaşmayan, doğal bir malzeme olan diyatomitten oluşuyor (yıkanmadan kullanılırsa saksı dibinde taşlaşan tortular bıraktığını gördüm). Diğer marklarda bitkilerde kullanılabilmesi için gereken bu özellikler olmadığı için bu markadan bahsediliyor.

Saygılarımla

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön