Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi balbay
Yine söylüyorum. Ben dünya da bonsai uygulamaları ile bu frumda ilk defa gördüğüm uygulamalara da bonsai denmesi ile ilgili soru sordum ve görüşümü bildirdim.
.
|
Sn. Balbay , demek istediğinizi anladım.. Üstünde bonsai çalışması yapılacak ağaçların türleri , doğada bu şekillere doğal yollardan sahip olan ağaçlar olmalı, aynı tür fidanlar bonsai çalışmalarına konu edilmeli diyorsunuz.
Ama ben koca bir ÇINAR ağacına baktığımda , tepesinin taçlanması , yapraklarının kıvrımları beni cezbediyor ve bu ağacı taklit etmeliyim diyorum. Fidancıdan buna uygun bir ağaç alıp, o modele uyarlamaya çalışıyorum.
Ancak Papatyalar ,Açelyalar gibi ağaç formunda olmayan bu ve bunun gibi bitkileri ve ağaçları da estetik görünümlerini ön plana çıkarmak için benzer tekniklerle sığ saksılara konulabiliyor. Tamamen algılama, görüş ve beğeni meselesi.
Papatya ya benzeyen bir tür olan
KASIMPATI,, bakın aşağıdaki linkteki ağaçlara, bir çoğu Bonsainin temellerinin atıldığı uzakdoğuda yapılan çalışmalar. Göze hoş geleceğini düşündüğümüz her ağaç ,her bitki den bonsai çalışması yapılabiliyor.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=307813