Bu sabah 6.00'da kuş sesleri kapalı camlardan bile içeri geldi... Ne zamandır göremediğim karatavuğum gelmiş, mutlu mutlu şakıyor artık. Kızılgerdan, kışın sık sık uğrardı ama artık ortalıklarda gözükmüyor. Karga ve serçeler dışında geçen sabah farklı bir kuş geldi, fotoğraflayamadım, ne olduğunu merak ettim, biraz keklik fotoğraflarına benzettim. Benim bahçemdeki keklik miydi bilmiyorum ama yol üzerinde iki kere Migros servisinin şoförü kekliğe rastlamıştı. Bir de üç sene önce incecik gagalı, koyu renkli, serçe kadar küçük ama zayıf kuş vardı, artık gelmiyor.
İşte bahar böyle bir şey, kuş sesi, açan çiçek, yeşil ot bile insanı heyecanlandırıyor. İşe yetişmek için hazırlanırken bu heyecana kapılıp günaydın diyen manolyamı ziyaret ettim. Çiçeği az ama ölümden döndü. Arkada da erguvan uyanıyor.
Yavru salyangoz dantel örüyor
Üçü bir arada, bazen de beşi... Ne kadar kızsam da çok güzeller (kabuksuzlara güzel diyemem).
Henüz yavru salyangozlar bu mügenin hızına erişememiş. Daha önce çıkanlar gün yüzü görmeden dipten gittiler, yeni yeni uzuyorlar.