View Single Post
Eski 02-04-2010, 17:47   #183
umıt79
Ağaç Dostu
 
umıt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2009
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 644
Birde asitik ortamlarda mesela vucutta asit birikimi olduğunda vucut otomatik olarak daha sık nefes alıp vererek laktik asiti nötr hale getirmeye çalışır.

Acaba bitkilerde bu durum aynı mı? Yani Rex begonia da Ph 10 alkali su yöntemiyle Rex e ne oluyor ?
Nötr ortam seven bitki bir şekilde rahatlama konumuna geçerek klorofil sentezlemesini baskılanarak renkleri değişime mi uğruyor ?

Aklıma gelen başka bir fikir de şu; acaba Rex begonia ya çam ibresi ve v.s toprak hazırlanarak ( yani topraktaki asit artırılarak ) bitkinin daha fazla oksijen alabilmek için yaprak vermeye,gövde büyütmeye olan tepkimesimi kamçılanıyor?

Genetik alanım değil ama Konu Rex begonia olunca mantık yürütmeye çalışıyorum. Uzmanlık alanı bu konular olan arkadaşlar yazdıklarımı okuyunca gülüyorlarsa ,işlerine karıştığım için kızıyorlarsa özür dilerim


Düzenleyen umıt79 : 02-04-2010 saat 17:53 Neden: Konuya ekleme yapmak
umıt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön