Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel
DNA' da kırılma için alkali ortam yeterli olmaz , genetik bilgisi ve daha üstün bir donanım gerekir .
Zaten "amatörler" yazmış galiba umit79 ...Denemekte yarar var .
Çam ibrelerine vurgum şu sebeple , asitli karışım oluşturmak için faydalandığımız bir öge -
çam ibreleri , balttık torfu v.s.
|
Jezebel evet yazışanlar amatör yetiştiriciler.Tıpkı bizler gibi bazı forumlarda yazışmalar olmuş,konuşmuşlar kendi aralarında ...Ve yabancı sitelerde dahi üstüne vurgu yapılan birşey var. Rex begonyalarla ilgili net ortamında yeterli kaynak araştırma ve uygulanabilir güncel bilgi yok...
Belki bizler konuşa konuşa birşeyler bulabiliriz,birilerine kaynak bile olabiliriz...Ticari birkaç döküman incelemiştim orda da zaten yetersiz olan bilgimle ,sadece ticari üretim rex begonyalar için eşeysiz üretime dair anlamadığım (muhtemelen latince) teknik bilgiler vardı...
Mutasyonların çok basit şekilde gerçekleşmediğini biliyorum.Mutlaka yaprak renk ve şekle bağlı değişimler için daha teknik çalışmalar vardır...Ve sonuçta belirttiğiniz gibi AMATÖR insanlar tarafından denenmiş , denenmesi düşünülmüş fikir patlamaları bahsettiklerim..
Hatta ışık domansi ile ilgili 1500 mum gibi bir kavramla karşılaşmıştım ki ne olduğunu hala çözmüş değilim.Bitki ışık seviyor ama ısı değil.Güneşle birlikte yaprakların renk değişimleri yaşaması muhtemel,ama aynı güneşin yaprakları yaktığından bahsediliyor. Başka bitkiler vasıtasıyle değişim geçirebildiğinden bahsediliyor.Ama detay yok .Bunun gibi anlamlandıramadığım pek çok unsur vardı okuduklarım içinde...