View Single Post
Eski 01-04-2010, 23:37   #24
skaraca
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Yaprak köklendirme çalışma sonuçları...

Sayın berduray, bana ilk kaktüs ve sukulent gönderirken yaprak köklendirme içinde iki sukulent yaprağı göndermişti. Ancak o yapraklarda başarılı olamadım ve çürüdüler.

Sonrasında ise Antalya'dan gelen Echeveria perle von Nurnberg, sayın Lale76'nın göndermiş olduğu Graptopetalum Paraguyense ile yaprak köklendirme denedim. Bunlarda başarılı oldum. Ki forumda echeveria türleri ile köklenmenin daha uzun sürede gerçekleştiği belirtilmişti. Buna rağmen denedim. Gerçektende iki ayı aşan bir sürede köklenme ve sürgün verme gerçekleşti. Bunu görünce başka bir echeveria türü ilede yaprak köklendirme denemesine başladım.

Name:  IMG_5002 1.jpg
Views: 2127
Size:  44.8 KB

Name:  IMG_4984 1.jpg
Views: 2083
Size:  45.6 KB

Echeveria perle von Nurnberg. Antalya'dan gelişi sonrasında toprak dışında olan köklerini toprak altına alırken yaptığım düzenleme sırasında birkaç yaprağı kopartmıştım ve yaprak köklenme denemesi yapmıştım.

Sonuç olumlu oldu. Yukarıdaki iki fotoğraf bunun kanıtı. Öğleden sonra güneş gören aydınlık pencere önünde bulunan Yuka ile aynı toprağı paylaştılar. Genelde sabah ve akşam bir iki fısfıs yaptım, ancak minik fıslar şeklinde. Sadece ıslatacak kadar.

Name:  IMG_5007 1.jpg
Views: 1940
Size:  22.0 KB

Yeşim yaprağını belediye serasından köklenmiş olarak almıştım. Aldığımda sürgün yoktu veya başlamıştı ancak görünmüyordu. İşyerinde bir başka saksının üzerindeki toprakta gelişti ve sürgün attı.

Name:  IMG_5008 1.jpg
Views: 1895
Size:  28.8 KB

Graptopetalum Paraguyense... Köklenmiş ve sürgün vermiş veya köklenmeye başlamış olarak dört tane yaprak var. Ben içlerinden en büyük sürgünü olanın fotoğrafını çekerek sizlerle paylaşıyorum.

Yeni köklendirme için koyduğum yaprakların fotoğraflarını ise daha sonra paylaşırım.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön