Sayın Asuman Dilek hanımın sayfasındaki kaktüs ve sukulentlerin isimlerini yazma hakkı olarak gönderilen kaktüs ve sukulentler.
Crassula Ovata. Asuman hanım gönderirken pamuklu bitlerle birlikte geldiğini belirtmişti. Bende biraz korkmuştum. Ancak korktuğum gibi çıkmadı. 3-5 tane idi. Biraz fiziki temizlik, birazda deterjanlı su ile temizlik yaptım. Şu anda iyi. İki-üç kök vardı. Biraz daha kök geliştirmesi gerekiyor.
Bunun ismini bulmamıştım. Crassula türlerine benziyor. Pembemsi yaprakları ile güzel görünüyor. Köklü olarak geldi. Yolda düşen birkaç yaprağı vardı. Onları da yaprak köklendirme için bir saksı üzerine aldım.
Cereuslardan. Üç ayrı çelik olarak geldi. Sağ üstteki küçük olan çeliği ters dikmişim, sonradan fark ederek düzelttim.
Euphorbia enopla olarak Asuman hamına isim vermiştim ancak gelince gördüm ki üzerinde minik yaprakları var. Euphorbia olmakla birlikte alt tür olarak mammillaris olabilir.
Ayrıca Rhipsalidopsis gaertneri çeliği göndermişti. Köklenmesi için suya koydum. Köklenme gerçekleşip, toprağa aldıktan sonra onunda fotoğrafını sayfama eklerim.