View Single Post
Eski 01-04-2010, 23:22   #22
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Yeniler (Sayın Asuman Dilek hanımdan)

Sayın Asuman Dilek hanımın sayfasındaki kaktüs ve sukulentlerin isimlerini yazma hakkı olarak gönderilen kaktüs ve sukulentler.

Name:  IMG_4996 1.jpg
Views: 2009
Size:  34.9 KB

Crassula Ovata. Asuman hanım gönderirken pamuklu bitlerle birlikte geldiğini belirtmişti. Bende biraz korkmuştum. Ancak korktuğum gibi çıkmadı. 3-5 tane idi. Biraz fiziki temizlik, birazda deterjanlı su ile temizlik yaptım. Şu anda iyi. İki-üç kök vardı. Biraz daha kök geliştirmesi gerekiyor.

Name:  IMG_4998 1.jpg
Views: 1986
Size:  41.6 KB

Bunun ismini bulmamıştım. Crassula türlerine benziyor. Pembemsi yaprakları ile güzel görünüyor. Köklü olarak geldi. Yolda düşen birkaç yaprağı vardı. Onları da yaprak köklendirme için bir saksı üzerine aldım.

Name:  IMG_4999 1.jpg
Views: 2022
Size:  66.2 KB

Cereuslardan. Üç ayrı çelik olarak geldi. Sağ üstteki küçük olan çeliği ters dikmişim, sonradan fark ederek düzelttim.

Name:  IMG_5001 1.jpg
Views: 2004
Size:  44.9 KB

Euphorbia enopla olarak Asuman hamına isim vermiştim ancak gelince gördüm ki üzerinde minik yaprakları var. Euphorbia olmakla birlikte alt tür olarak mammillaris olabilir.

Ayrıca Rhipsalidopsis gaertneri çeliği göndermişti. Köklenmesi için suya koydum. Köklenme gerçekleşip, toprağa aldıktan sonra onunda fotoğrafını sayfama eklerim.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön