Prebiyotik maya ve günlük şişe sütü ile yapılan sünen yoğurt denemesinden sonra yeni bir sütçü ile denemelerimize devam ettik.
Sütümüzü güzelce kaynattık, 15 dk. daha kepçe içinde tıngırdattık, yoğurt çalacağımız plastik hazır yoğurt kaplarına alıp ılımaya bıraktık. Parmak yakmayınca toplam 4 lt. süte 3-4 kaşık yoğurdu ılık sütle ezerek mayaladık. Üstünü kapattık ve 5 saat unuttuk. Açtığımızda yine önceki bildiğim manzara yeşil yoğurt suyu içinde yüzme öğrenen beyaz katı çatlak çatlak olmuş yoğurt kısmı. Üstü açık olarak soğuduktan ve 1 gün buzdolabında dinlendikten sonra bile kaşık saplanan yerden kaynak suyu çıkar gibi anında yeşil yoğurt suyu fışkırıyordu. Süzsem yazık olacak 3'te 2 si su yaklaşık olarak.
Sütçülerin günahını almak istemiyorum ama ineklerin günahını alabilirim belki. Bu inekler de anadolu kara sığırı değil hollanda ineği demek ki diyerek başka sütçü arayacağım, denemelere devam. Bulamazsak da artık sulu yoğurt yeriz, kireç gibi hazır yoğurtlardan daha iyidir muhakkak.
|