View Single Post
Eski 01-04-2010, 09:38   #14
ayhan74
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi snszm Mesajı Göster
Selamlar,gerçekten harika gözüküyorlar ellerinize sağlık.Kullanmış olduğunuz sisteme ne kadar su ve ne kadar besin eriği koydunuz aceba öğrenebilirmiyim ? iyi çalışmalar bol mahsullü günler.
Sayın snzm;
Kullanmış olduğum saksı her yerde bulunabilen 15 cm. x 37 cm. ebatlarında dikdörtgen saksılardandır. Sanırım daha çok pencere veya balkon önlerinde kullanılıyor. Toplam 5 lt. su alıyor. Yeşil soğanın Ph değeri 6.0 ile 6.7 arasında olması gerekiyor. EC değeri ise 1.4 ile 1.8 arasında olmalıdır.
Maalesef benim Ph metre ve EC metrem yok. Ph olayını Sera marka Ph test kiti(Fotosu aşağıdadır.) ile çözemeye çalışıyorum. 4 ile 9 arasında ölçüm yapabiliyorum. Renk aralığı 0.5 atlamalı olarak ölçüm yapıyorum. Yani yaklaşık bir değer yakalamaya çalışıyorum. EC olayını da sayın Envor'dan aldığım besin eriyiğini orantılıyarak yapıyorum. Yani kendisi bana " 1 litre suya 3 cc A, 3 cc B koyarsan 1.9 veya 2.0 EC elde edersin demişti. Ben de buna göre 1.4 EC elde edebilmek için suya 2 cc A, 2 cc B ekliyorum. Sanıyorum yaklaşık bir değer yakalamış oluyorum. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Saygılarımla

Eklenen Resimler

ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön